Štampa

NXP workshop u Beogradu

NXP logo20.04.2012. - TAGOR electronic je, u saradnji sa partnerom SILICA Slovenia i renomiranim proizvodjacem elektronskih komponenti,  firmom NXP, 12. Aprila 2012. u Hotelu Zira u Beogradu, organizovao strucni workshop

NXP Cortex-M MicroController solutions

gde je g. Neal Frager, Aplikativni specijalista  firme NXP, pred grupom posebno pozvanih korisnika iz 12 firmi, izvanredno prezentovao najnovije Mikrokontrolerske komponente iz familije Cortex-M  kompanije NXP,  od Cortex-M0 do najjace Cortex-M4, znaci, prakticno celu noviju gamu NXP ponude kada su u pitanju proizvodi ovog tipa.

Sadrzaj ovog skupa nisu bila samo predavanja i prikaz karakteristika MCU proizvoda firme NXP, vec je akcenat bio na prakticnom radu u nizu od 5 laboratorijskih Vezbi.

Zamisljeno je bilo da prisutni korisnici formiraju desetak timova po 2-3 korisnika svaki, tako da smo imali tridesetak participanata na workshopu.

Svaki tim je dobio za praktican rad set/komplet od tri Evaluation Boarda: jedan sa Cortex-M0 mikrokontrolerom (EVK je bio LPCXpresso LPC11U14) za Lab vezbe o stepenima potrosnje el. Energije i o osnovnim USB interfejsima, dok je drugi bio LPCXpresso LPC1343 sa Cortex-M3 MCU, za Lab vezbe sa slozenijim USB, te SD filesistemom. Treci bord u setu je bio NGX BaseBoard sa konektorom/podnozjem u koje se montira pripadajuci LPCXpresse EVK, sa perifernim dodacima (LEDs, tasteri, konektori, LCD dot-matrix displej, podnozje za SD karticu, potenciometri i slicno).

Upravo ovaj praktican rad, sa stalnim monitoringom i uz asistenciju predavaca, a ne samo puko prikazivanje slajdova sa projektora, drzao je paznju ucesnika do samog kraja  Workshopa, sto nam daje za pravo da ovaj dogadjaj ocenimo kao uspesan, u toj meri da se razmislja o ponavljanju za sve one firme/korisnike za koje (na zalost) nije bilo mesta na ovom strucnom seminaru.

Veoma zadovoljan kako odzivom korisnika, tako i entuzijazmom korisnika i suorganizatora workshopa, g. Neal Frager je obecao u ime firme NXP dodatne EVKitove za postojece i buduce korisnike NXP mikrokontrolera; oni su vec na putu i bice rasporedjeni preko TAGOR electronic-a.

Fotografije sa ovog Workshopa:

nxp1

nxp2

nxp3